fbpx skip to Main Content
Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус Джузепе Джерия е вторият гост-лектор на семинара “SportX”

Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус Джузепе Джерия е вторият гост-лектор на семинара “SportX”

Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус и настоящ шеф на детско-юношеската школа на Пескара – Джузепе Джерия, ще бъде вторият официален гост-лектор по време на първия семинар „SportX”, който ще се проведе на 8 май в София. Организатор на събитието, което ще бъде на тема „Съвременни изисквания към младите футболисти“, е Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, а домакин – „Витоша Парк Хотел“.

Джерия има солиден опит зад гърба си, като освен че е начело на школата на „делфините“ в последните близо три години, откъдето не много отдавна път към големия футбол си проправи звездата на ПСЖ Марко Верати, от 2016-та е и доцент и преподавател в Треньорската школа на Италианската футболна федерация в Коверчано.

Преди да оглави академията на Пескара, Джузепе Джерия е бил по две години начело на школите на Бари (2011-2013) и гранда Ювентус (2013-2015). Доцентът ще сподели богатия си опит с българската аудитория, като ще разкрие повече детайли за работата с таланти и изискванията към тях. Специалистът ще говори и за начина на управление на футболните академии в Италия.

Припомняме, че миналата седмица официално бе обявен първият гост-лектор – ръководителят в Академията на Астън Вила Пол Бракуел. Организаторите на семинара предвиждат и други гости, които да засегнат от различен ъгъл най-наболялата в последните години тема у нас – работата с млади футболисти и тяхното развитие, като допринесат за набавянето на още по-богата и ценна информация за родната аудитория.

„Sport X” е подходящ както за треньори, ръководители и специалисти, работещи в системата на детско-юношеския футбол, скаути, агенти и футболисти на възраст между 16 и 19 години, така и за всички млади и амбициозни хора, които искат да трупат знания относно работата и организацията в клубните академии на Запад и да се развиват в сферата на футбола.

Повече информация можете да получите на официалния сайт на събитието http://sportx.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *