skip to Main Content

Спортен комплекс „Черноморец“ се намира в китния град Бяла, на брега на Черно море. Построен през далечната 1986 година, комплексът е изцяло обновен и модернизиран през 2015-а със средства по европейска програма на обща стойност 2,5 млн. лева и днес предлага редица възможности за спортни активности не само на местните жители, но и на многобройните гости на курортното селище.

Изцяло реконструиран, едноименният стадион „Черноморец“ разполага с две трибуни – централна и допълнителна, и почти двойно завишен капацитет в сравнение с първоначалните 400 седящи места. Сега централната има 515 броя седалки, 400 от които покрити с козирка, а допълнителната – 185.

Тревното покритие на терена е напълно подменено, като размерите му са 105Х72. Благодарение на цялостното реновиране на стадиона, днес той може да се похвали с чисто нова лекоатлетическа писта с 6 коридора и тартанова настилка, напълно оборудвана за лекоатлетически тренировки с дължина 400 метра.

Комплексът разполага също така с игрище за минифутбол с изкуствена трева и размери 40Х20 и многофункционална спортна площадка за тенис, волейбол и баскетбол, като и двете могат да се използват в късните часове на деня, тъй като разполагат с осветление. Платформата за инвалиди пък прави всяко едно от съоръженията достъпно за хора с физически проблеми.

В напълно обновената административна сграда пък се помещават четирите съблекални, всяка от които има отделни бани и тоалетни, фитнес зала, както и коктейлна/конферентна зала с панорамен изглед към стадиона и морето.

Спортен комплекс „Черноморец“ е идеално място не само за отдих от тежкото работно ежедневие и поддържане на добра форма в морска атмосфера, но и за подготовка на елитни спортисти както в индивидуалните, така и в колективните спортове.

Back To Top