fbpx skip to Main Content
“Football X” праща двама наши таланти в Байер (Леверкузен)

“Football X” праща двама наши таланти в Байер (Леверкузен)

Двама талантливи наши футболисти ще получат шанса да заминат за неколкодневни тренировки в Байер (Леверкузен) това лято. Голямата възможност ще стане факт благодарение на първия по рода си професионален футболен лагер – “Football X”, който се организира от Сдружение “Бъдеще чрез спорт”. Събитието ще се състои от 15 до 20 юли в София, а негов домакин ще бъде Национална спортна академия “Васил Левски”.

Главен треньор на Football X ще бъде работилият с куп световни звезди Петер Шрайнер. Изтъкнатият немски специалист, който има дългогодишен опит като главен координатор и треньор на талантите до 19 години в академията на Шалке 04, е с огромна роля Месут Йозил, Лерой Сане, Юлиан Дракслер, Мануел Нойер и още куп други германски таланти да стигнат до световния връх. Под негово ръководство родните таланти ще получат възможно най-висококачествено обучение, с което ще цели да допринесе за тяхното професионално и личностно развитие.

В екип с Шрайнер ще бъде и работещият от дълги години в Германия Николай Илиев. Двамата треньори са добре познати на българските си колеги, след като бяха лектори на провелия се преди месец втори Международен футболен треньорски семинар в София, организиран именно от юношата на ЦСКА.

Football X ще даде възможност на не повече от 80 деца на възраст между 10 и 17 години, които са прекарали поне три години в професионална футболна академия в страната или в чужбина, да се включат в тренировъчния лагер. В рамките на шест дни участниците ще имат възможност да проведат осем тренировки под ръководството на Шрайнер, Илиев и българския екип треньори.

Програмата на събитието включва и специализирани лекции относно тактическата и техническата подготовка на младия футболист, начина му на хранене и възстановяване, ключовото значение на психиката и др. Ще се проведат и специални тестове, благодарение на които всеки един участник ще може да сравни нивото си с това на връстниците си от Германия. Football X ще бъде първият тренировъчен лагер у нас, който ще предложи и “Master class”-ове с някои от най-добрите български футболисти от близкото минало.

За повече информация относно Football X посетете www.footballx.org или официалната Facebook-страница на събитието https://www.facebook.com/footballxbg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *