fbpx skip to Main Content
Един от ръководителите в Aston Villa Academy идва за първия семинар “Sport X”

Един от ръководителите в Aston Villa Academy идва за първия семинар “Sport X”

Един от ръководителите в академията на Астън Вила – Пол Бракуел, пристига в България по покана на Сдружение “Бъдеще чрез спорт” за първия семинар “Sport X”, който ще се проведе на 8 май в София, а домакин на събитието ще бъде „Витоша Парк Хотел“. Специалистът от дълги години е част от легендарния английски клуб, като в момента отговаря за развитието и обучението на талантите в академията на “виланите”.

Бракуел, който има зад гърба си над 30 сезона, посветени на носителя на КЕШ, притежава УЕФА “А” лиценз, издаден от Английската футболна асоциация, и има над 20 години треньорски стаж в структурите на Вила. В богатата си кариера Бракуел е имал възможността да работи и допринесе за развитието на редица таланти на Острова, сред които и бившите английски национали Гарет Бари, Габриел Агбонлахор, Лий Хендри и др.

Първият семинар “Sport X” ще е на тема „Съвременни изисквания към младите футболисти“. Бракуел ще представи пред българската аудитория какви са те в отбор като Астън Вила, начина на работа с младите таланти в академията на бирмингамци, тънкостите около внедряването им в първия състав, както и подкрепата и обучението, което получават в юношеските си години извън терена.

Представителят на легендарния английски клуб, в чиято история главно място заема бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров, няма да е единственият чуждестранен лектор с богат опит. Организаторите предвиждат и други гости, които да засегнат от различен ъгъл темата относно развитието на млади таланти и да допринесат за набяването на още по-богата и ценна информация за българската аудитория.

Семинарът „Sport X” е подходящ както за треньори, ръководители и специалисти, работещи в системата на детско-юношеския футбол, скаути, агенти и футболисти на възраст между 16 и 19 години, така и за всички млади и амбициозни хора, които искат да трупат знания относно работата и организацията в клубните академии на Запад и да се развиват в сферата на футбола. Повече информация можете да получите на официалния сайт на събитието http://sportx.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *